Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli Bulgur Pilavı
Sebzeli Bulgur Pilavı
Pratik Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler:  (4 Kişilik)
2 Bardak Bulgur
1 Salçalık Kırmızıbiber
1 Havuç
1 Büyük Soğan
1 Küçük Patlıcan
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
2.5 Su Bardağı Su
Yarım Demet Maydanoz
Tuz, Fesleğen, Karabiber, Kırmızıbiber
 
Hazırlanışı:
Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun. Yıkanmış bulguru ilave edip 3-4 dakika karıştırarak kavurun.
Karışımın üzerine suyu ekleyin. Baharatları ilave edip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirip kıyılmış maydanoz ile birlikte servis yapın.


Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Gaziantep'in tadına doyulmaz yemeklerinden biri. Özellikle kış aylarında bu çorbayı mutlaka denemeli, sofranıza renk katmalısınız.

Öncelikle bulguru üzerini geçecek kadar su ekleyip, şişmesi için bekletin.

Kuru patlıcanları ve biberleri sıcak suda bekletin. Süzgece alıp suyunu süzün. Pirinci yıkayıp süzün.

Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım. İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim. Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim.

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri