Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Safranlı dünya pilavı
Safranlı dünya pilavı
Pratik Safranlı dünya pilavı Tarifi

Malzemeler:
1 tavuk göğüs eti
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı arpa şehriye
3 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşağı dolmalık fıstık-fındık
1 tatlı kaşığı tane karabiber
bir çay kaşığı safran
bir çay kaşığı kişniş
bir çay kaşığı zerdeçal
bir fiske tarçın
3 yaprak defne
tuz ve sıvıyağ (kararınca)

Hazırlanışı: Sıvıyağı kapaklı bir pilav tenceresine koyun ve hemen arpa şehriyeleri kavurun. Kavrulan şehriyenin üzerine zar şeklinde doğranmış tavukları, safran ve kişnişi ekleyip 5 dakika karıştırın. Tavuğun suyunu salmasını bekleyin ve sırasıyla haşlanmış nohut, piriç, bulgur, üzüm, fındık fıstık, tane karabiber, tarçın, zerdeçal, defne yaprağı (defne yaprağı 2-3 adedi geçmemeli fazlası baskın tat bırakır ve de zararlıdır) ve tuzu da ilave edip demleme miktarı kadar suyu koyup kısık ateşte çok ağır demlemeye bırakın. (Bu malzemeye 2 bardak su yeterlidir.)

Dünya pilavı, demlendikten sonra servis tabağında kuru kayısı ve nar ekşisi sosuyla görücüye çıkartılır.

Afiyet Olsun

Kaynak: Aşçı Fok


Pilav tutkunları için lezzetli mi lezzetli bir tarif. Safranlı ve bol baharatlı bu pilavı pişirerek harikalar yaratabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çiğdem Güler'in tavuk etiyle yapılan patlıcan kebabı ile mutfağınızda harikalar yaratın...

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Böbreklerin önceden hazırlanabildiği cin sote dana böbreği, yanında karışık salata ve patates sote ile servis edilebilir.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir diyet tatlısı...

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri