Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kalbuni pilavı
Kalbuni pilavı
Pratik Kalbuni pilavı Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
2 su bardağı baldo pirinç
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 kahve fincanı rezaki kuru üzüm
1 kahve fincanı İzmir üzümü (siyah kuru üzüm)
500 gram kuzu kuşbaşı
5 su bardağı et suyu
10 çorba kaşığı tereyağı
50 gram badem (haşlanıp, kabukları soyulmuş)
1 kahve fincanı antepfıstığı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı: Pirinci soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın. Tencereye etleri koyup, üzerlerine 3 çorba kaşığı et suyu ekleyin. Etler suyunu çekip kızarıncaya kadar, ağır ateşte kavurun. Ayrı bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Bademleri ve fıstıkları koyarak sarartın. Üzümleri ekleyip karıştırın ve tavayı ateşten alın. Etlerin üzerine, yıkanmış pirinç, fıstıklı-üzümlü karışım ve kalan et suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kaynadıktan sonra ağır ateşte suyunu çektirin. Kalan tereyağını bir tavada eritin. Pilava ilave ederek kısık ateşte 5 dakika daha çektirin. Pilavı ateşten alın. Tarçını serperek 20 dakika demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Üzüm çeşitlerini, kuruyemişçilerde bulabilirsiniz.


Pirinci soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.

İnce dövülmüş tavuk etini temiz bir zemin üzerine yayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri