Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hamsili pilav
Hamsili pilav
Pratik Hamsili pilav Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg hamsi
4 adet büyük boy soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı dolmalık fıstık
yarım çay bardağı kuş üzümü
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
yarım demet maydanoz
tuz, yenibahar, nane

Hazırlanışı: Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun. Üzerine dolmalık üzüm, pirinç, ince doğranmış dereotu, tuz, yenibahar ve naneyi ilave edip karıştırın. Son olarak su ekleyip pilavı pişirin. Piştikten sonra bir süre demlenmeye bırakın. Kılçıkları çıkarılmış hamsileri fırın kabına ya da porsiyonluk güveç kaplarına dizin. Ortasına demlenen pilavı dökün. Pilavın üzerini hamsiyle kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğuk suda bekletin.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli bir sebze yemeği tarifi. Sofra dergisi mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Vişne jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri