Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Etli ve üzümlü pilav
Etli ve üzümlü pilav
Pratik Etli ve üzümlü pilav Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
İki buçuk su bardağı pirinç
10 adet kuru kayısı
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı kuru üzüm
400 gram sotelik doğranmış kuzu eti
1 adet orta boy soğan
2 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı yenibahar
3 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı dolmalık fıstık
yarım demet dereotu
tuz, karabiber
yetirince su

Hazırlanışı: Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin. 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Soğanı rendeleyip, etle birlikte suyunu salıp tekrar bırakana kadar tereyağında kavurun. Köri, karabiber, yenibahar, tuz ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip 10 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada pembeleşene kadar kavurun. Etin altını kapattıktan sonra fıstıkları üzerine ekleyin. Kalan tereyağını bir tencereye alın ve zeytinyağı ile karıştırıp kızdırın. Pirinci yıkayıp iyice süzün. 3-4 dakika bu yağda kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyup 10 dakika kısık ateşte pilavı pişirin. İlk 10 dakikanın sonunda, sularını süzdüğünüz kayısı ve üzümleri pilava ekleyin. Dereotunu incecik kıyıp pilavın altını kapattıktan sonra üzerine ilave edin. Pilavı ya bir kayıp yardımı ile şekillendirin ya da olduğu gibi servis tabağına alın. Eti ise arzunuza göre pilavla karıştırabilir ya da yanında servis yapabilirsiniz.


Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Piliç etini yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin.

Akdeniz yeşillikleri ve ıspanağı karıştırın. Turp halkaları ve narı ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri