Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bulgur Pilavı
Bulgur Pilavı
Pratik Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler: (10 kişilik)

700 gr pilavlık bulgur
250 gr margarin
6 su bardağı (1.5 litre) et suyu
Tuz
 
Hazırlanışı:
Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın. Orta ateşte, bulgur suyunu çekmeye başlayıp göz göz oluncaya kadar pişirin.
Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika daha pişirin. Pilavı ateşten alın. Kapağını açıp tencereninüzerini kağıt havlu ile kaplayın ve kapağını tekrar kapatın. Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlendirin.
Tahta spatula veya kevgirle, bulguru fazla ezmemeye özen göstererek bir kez karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
 


Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç'tan çok lezzetli bir salata tarifi. Sunumuyla da çok iştah açıcı olan bu salatayı mutlaka deneyin...

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri