Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İç pilav
İç pilav
Pratik İç pilav Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı pirinç
üç buçuk çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
125 gram ciğer
2 çorba kaşığı antepfıstığı
yarım havuç
yarım tatlı kaşığı tozşeker
tuz, karabiber, tarçın, yenibahar
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 demet dereotu

Hazırlanışı: Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın. Daha sonra, piyazlık doğranmış soğanı pembeleşene kadar soteleyin. Ciğeri ilave edip, karıştırın. Antepfıstığı ve doğranmış havucu ilave edin. Süzdüğünüz pirinç ve tozşekeri ekleyin. Baharatları katıp, iyice kavurun. Kuşüzümü ve kıyılmış dereotunu ilave edin. Tencereye pirincin hizasına kadar su ekleyip, 2 dakika harlı ateşte daha sonra kısık ateşte, pirinç suyunu çekene dek pişmeye bırakın. Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.


Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Maya ve tozşekeri ılık süt ile karıştırın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu ekleyip karıştırın.

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Akdeniz yeşillikleriyle yapılan ve çok pratik bir tarif olan ızgara somon balığı salatasını İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç anlattı...

Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış bir demet maydanoz, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri