Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Truf pasta
Truf pasta
Pratik Truf pasta Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
400 gram krema
300 gram beyaz çikolata
4 adet bisküvi
30 gram tereyağı
üzerine: böğürtlen reçeli

Hazırlanışı: Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını bir tavaya alıp ocakta eritin. Bisküvileri ezip eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Homojen bir karışım elde etmek için iyice karıştırın. Bu karışımı kalp şeklindeki pasta kalıbının altına düzgün bir şekilde yayın. Tereyağının biraz donması için buzdolabında 15 dakika soğutun. Kremayı ilk 3 dakika yavaş hızda, sonraki 10 dakika yüksek hızda mikserleyin. Krema çırpılırken, eritilmiş çikolatayı yavaş yavaş karıştırıp soğumasını sağlayın. Mikserin ayarını düşürüp beyaz çikolatayı yavaş yavaş ekleyin. 1-2 dakika yüksek hızda karıştırın. Koyu kıvamda bir krema elde edin. Çok fazla bekletmeden bir spatula yardımıyla kalıplardaki soğumuş tereyağlı bisküvinin üzerine kremayı koyun. Donması için buzdolabında 1 saat beklettikten sonra kalıplardan çıkarın. Bisküvili kısmı alta gelecek şekilde servis tabağına alın. Üzerine böğürtlen reçeli koyarak servis edebilirsiniz.

Aşçının notu: Böğürtlen reçeli yerine evinizde ne varsa, çilek, vişne, frambuaz reçeli kullanabilirsiniz.


Beş yıldızlı aşçı İlknur Ateşoğlu'nun pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattığı truf pastayı evde kolayca yapabilecek, yeni tatlar deneme fırsatı bulacaksınız...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.

Greyfurt ve portakallar dilimlenip zarları soyulur. Karıştırılıp buzdolabında bekletilir.

Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve fırına uygun bir kaba dizin. Ortalarındaki çekirdekli kısmı temizleyin ve içlerini hafifçe oyun.

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri