Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebze festivali
Sebze festivali
Pratik Sebze festivali Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg ıspanak
2 demet maydanoz
yarım kg patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet haşlanmış havuç
1 su bardağı krema
4 adet yumurta
yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tuzlu fıstık
karabiber, tuz

Hazırlanışı: Ispanağı haşlayıp süzün ve sıkın. Maydanozla birlikte incecik kıyın. Patatesleri haşlayıp ezin. Haşlanmış bezelye ve rendelenmiş havucu ekleyin. Yumurta, beyaz peynir, krema, tuz ve karabiberle birlikte karıştırın. Fırın tepsisine yayın. Üzerine parçalanmış tereyağını koyun. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınca rendelenmiş kaşar peynirini ve fıstığı serpip, servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Ispanağı haşlayıp süzün ve sıkın. Maydanozla birlikte incecik kıyın. Patatesleri haşlayıp ezin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin.

Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Yemekevi.tv okuyucuları için kurban etleriyle yapılacak muhteşem bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın başarılı şefi Çetin Ürün anlattı...

Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri