Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patatesli Cevizli Pasta
Patatesli Cevizli Pasta
Pratik Patatesli Cevizli Pasta Tarifi

Malzemeler: (8 Kişilik)
6 Orta Boy Patates
100 gr Margarin
1 Su Bardağı Tozşeker
5 Yumurta
1 Çay Bardağı İrmik
200 gr Çekilmiş Ceviz
1 Paket Kabartma Tozu

Krema Malzemesi
1/2 lt Süt
2 Poşet Krem Şanti
1 Paket Vanilya
1 Yemek Kaşığı Tarçın
4 Yemek Kaşığı Elma Püresi
4 Yemek Kaşığı Şeker
 
Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını teınizleyip ince rendeleyin.
Margarini eriterek şekerle birlikte köpürünceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin. İrmik, çekilmiş ceviz, kabartma tozu ve rendelenmiş patatesleri ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış unlanmış kalıba dökerek 180 derece ısıtılmış firında pişirin. Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
Elma püresini hazırlamak için, bir elmayı rendeleyip kendi suyu ile hafifçe pişirin. Krem Şantiyi sütle çırpın. Tarçın, elma püresi, vanilya ile karıştırdıktan sonra soğumuş kekin üzerine sürün. Soğuk servis yapın.


Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını teınizleyip ince rendeleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir. Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 dakika kızartılır.

Kurabiye hamuru için yağ ve tozşekeri mikserle çırpın. Diğer malzemeyi ekleyip bir hamur yapın.

Fulden Ekinci'den kolayca yapılabilecek nefis sütlü bir tatlı tarifi

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçısı Tolga Türkoğlu'nun yaptığı salata Fransız mutfağına özel, vejetaryenler tarafından çok beğenilen bir başlangıç...

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri