Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Muzlu Tart
Muzlu Tart
Pratik Muzlu Tart Tarifi

Hamurun Malzemesi: (8 Kişilik)
1.5 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri
7 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/3 Su Bardağı Toz Badem
1 Yumurtanın Akı
Kremanın Malzemesi
2 Su Bardağı Krem Patisserie
1 Su Bardağı Krem Şanti
3 Muz
2 Çorba Kaşığı Kayısı Marmeladı
 
Hazırlanışı:
Un, pudra şekeri, tereyağı. toz badem ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru kalıba yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delerek 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Krem şanti ile krem patisserie’yi karıştırın ve soğuyan tart hamurunun üzerine yayın. Tartı muz dilimleri ve kayısı marmeladı ile süsleyin


Un, pudra şekeri, tereyağı. toz badem ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru kalıba yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delerek 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sofraları için güzel bir yemek tarifi...

Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.

Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun.

Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın.

Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç, salataların vazgeçilmez sosu balzamik sosun tarifini verdi. Bu sostan vazgeçemeyeceksiniz...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri