Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak çilekli tartölet
Kabak çilekli tartölet
Pratik Kabak çilekli tartölet Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
12 adet kabak çiçeği
225 gram tereyağı
bir buçuk su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
2-3 dal kıyılmış maydanoz
peynirli beşamel sos için: 100 gram tereyağı
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
yarım kg süt
tuz, karabiber
2-3 dal kıyılmış dereotu
300 gram rokfor peyniri

Hazırlanışı: Tereyağı, yoğurt, un ve maydanozu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin. Beşamel sos için tereyağını tavaya alıp eritin. Unu ilave edip, kısık ateşte karıştırarak kavurun. Ateşten alıp 5 dakika dinlendirin. Çırparak kaynar sütü ilave edin. Orta ısılı ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocağın altını kısıp, arada karıştırarak, 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber, dereotu ve rendelenmiş rokfor peyniri ekleyip karıştırın ve kanara alın. Hazırladığınız hamuru merdane ile açıp tek kişilik tart kalıplarına yerleştirin. Üzerlerine peynirli beşamel sosu pay edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Tartöletleri fırından çıkarmaya yakın, üzerlerine kabak çiçeklerini yerleştirin. Fırında 1-2 dakika bekletip çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.


Tereyağı, yoğurt, un ve maydanozu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta beyaz peynir, lor peyniri, kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve pulbiberi karıştırın.

Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin. Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın.

Yerelmasını temizleyip küçük yumruları olduğu gibi bırakın, büyüklerini küçüklerle aynı boyuna kesin. Yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun

Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri