Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Jöleli pasta
Jöleli pasta
Pratik Jöleli pasta Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 paket vişne jölesi
200 gram kedidili bisküvisi
arzuya göre çeşitli meyveler
krema için: 1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
yarım paket vanilya
yarım kg süt
yarım su bardağı tozşeker

Hazırlanışı: Vişne jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Krema için yumurtayı, 3 çorba kaşığı unu, 2 çorba kaşığı margarini, yarım paket vanilyayı, yarım kg sütü ve yarım su bardağı tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Bu karışımı ocağa alıp, koyulaşana dek tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Sonra soğumaya bırakın. Jöleden 2 kepçe alıp, pastayı yapacağınız kalıbın dibine dökün. 10 dakika dondurun. Üzerine istediğiniz meyveleri dilimleyip dizin. Meyvelerini üzerini de örtecek kadar jöle döküp dondurun. Sonra kedidili bisküvisini jöle ile ıslatarak, kenarlarından boşluk bırakacak şekilde dizin. Üzerine hazırladığınız kremadan birkaç çorba kaşığı koyup yayın. Tekrar bisküvi dizin ve kabı doldurana dek aynı sıralamayla malzemeleri döşeyin. Kalan jöleyi etrafından döküp boşlukları doldurun. Tekrar dolaba koyup servis zamanına kadar bekletin. Servis yapacağınız zaman, pasta kabını sıcak suya oturtup biraz bekletin. Daha sonra ters çevirip servis tabağına çıkartın.


Vişne jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra kelepçeli yuvarlak ya da kare bir kalıba, uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin.

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Kabakları temizleyip ortadan ikiye kesin ve sebze oyacağı ile içlerini çıkarın.

Yıkanmış ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.

Patlıcanları közleyip, blenderden geçirin. Unu sıvıyağda pembeleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri