Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında patlıcan pastası
Fırında patlıcan pastası
Pratik Fırında patlıcan pastası Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
1 paket tuzlu bisküvi
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı krema
100 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri
100 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri
karabiber, yenibahar, tuz

Hazırlanışı: Bisküvileri ufalayıp tereyağında kavurun. Bir fırın tepsisine yayın. Soğanı yemeklik, patlıcanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun. İçine yumurta, tuz, yoğurt, krema, karabiber, rendelenmiş eski kaşar peyniri ve yenibahar koyup karıştırın. Daha sonra bisküvilerin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş taze kaşar peynirin serpin. Birkaç dakika daha fırında tutup çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Bisküvileri ufalayıp tereyağında kavurun. Bir fırın tepsisine yayın. Soğanı yemeklik, patlıcanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çırağan Sarayı mutfağının usta aşçısı Hüseyin Ulaş sizler için İran usulü kebap tarifi verdi. Tadı ve sunumuyla göz kamaştıran bu lezzeti mutlaka deneyin...

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri