Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Domates pastası
Domates pastası
Pratik Domates pastası Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
3 adet yumurta
17 çorba kaşığı tozşeker
25 çorba kaşığı un
17 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş badem
100 gram kuruüzüm
2 paket kabartma tozu
20 çorba kaşığı domates suyu
2 çorba kaşığı pudraşekeri
krema

Hazırlanışı: Yumurta ve tozşekeri 5-10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin. Sıvıyağ, dövülmüş badem, kuruüzüm, kabartma tozu ve domates suyunu ilave edin. Karıştırmaya devam ederek malzemeyi iyice yedirin. 32 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi hafifçe yağlayın. Hazırladığınız karışımı tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız keki ortadan ikiye kesin. Bir yüzüne krema sürün. Diğer yüzünü üzerine kapatın. Üzerine pudraşekeri serpin. Buzdolabında 4 saat dinlendirin. Krema ile süsleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Yumurta ve tozşekeri 5-10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Margarin, pudraşekeri, un, yumurta ve vanilyayı bir kaba alıp yoğurun.

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri