Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Böğürtlenli pasta
Böğürtlenli pasta
Pratik Böğürtlenli pasta Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
2 su bardağı böğürtlen
2 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
1.5 su bardağı tozşeker
3 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
yarım su bardağı zeytinyağı
50 gram bitter çikolata
50 gram beyaz çikolata

Hazırlanışı: Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Şeker ve yumurtaları çukur bir kapta mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt, yağı ve unlu karışımı ekleyip pütürsüz bir hamur hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın. Keki servis tabağına alın. Üzerine böğürtlenleri boşluk kalmayacak şekilde dizin. Çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. İki çikolatayı çay kaşığıyla meyvelerin üzerine gezdirin. Çikolata katılaşınca servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Kabakları temizleyip ortadan ikiye kesin ve sebze oyacağı ile içlerini çıkarın.

Eskişehir mutfağından özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek. Arabaşı, yörenin vazgeçilmez yemeklerinden biri...

Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri