Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ateş topu
Ateş topu
Pratik Ateş topu Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 adet hazır pandispanya
4 su bardağı süt
1 su bardağından biraz fazla un
1 su bardağı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
125 gram margarin
1 kase küçük doğranmış kayısı
yarım su bardağı çok iri doğranmış ceviz
sosu için: 4 çorba kaşığı pudraşekeri
4 çorba kaşığı su
4 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı: Süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı tozşeker ve 1 adet yumurtanın sarısını iyice çırpın. Ocakta göz göz olana dek pişirin. Ocaktan alıp, 125 gram margarin, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya ilave edin. 15 dakika mikserle çırpın. Pandispanyanın bir parçasını, derin ve genişçe bir kaseye yerleştirin. Kremanın hepsini üzerine boşaltın. Ceviz  ve kayısı parçalarını koyup, iyice bastırın. Pandispanyanın diğer parçasını da üzerine kapatın. Bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün önce sosu hazırlayın. Bunun için, 4 çorba kaşığı su, margarin ve kakaoyu, margarin eriyene kadar pişirin. Daha sonra ocaktan alın. Pastayı servis tabağına ters çevirin. Üzerine sosu gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı tozşeker ve 1 adet yumurtanın sarısını iyice çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bitter çikolatayı eritin. Kağıttan yapabileceğiniz bir krema sıkacağının içine doldurun. Çikolatayı 6 adet kup bardağının içine şekiller vererk sıkın.

Katalan usulü puding İspanyol tatlısı. Usta aşçı sizler için tarif verdi. Dünya mutfaklarını denemek isteyenler Mart ayında bu yemeği tadabilecek...

Yerelmasını temizleyip küçük yumruları olduğu gibi bırakın, büyüklerini küçüklerle aynı boyuna kesin. Yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.

Kabakları yıkayıp kazıyın. Soğanı ayıklayın. Hepsini minik minik doğradıktan sonra tuzlu suda haşlayın.

Brüksel lahanasını iyice yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. Havucu küçükçe doğrayın. Sebzeleri bol suda haşlayın. Süzgeçten geçirin, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri