Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İrmikli pasta
İrmikli pasta
Pratik İrmikli pasta Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
4 kahve fincanı irmik
4 kahve fincanı un
4 yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
1 çay bardağı ılık su
1 kahve fincanı sıvıyağ
1.5 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
4 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı kuru üzüm
sos için: 1.5 portakalın suyu
1 su bardağı tozşeker
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
üzeri için: portakal şekerlemesi
kurutulmuş meyveler
1 elma, 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın. Sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. İrmik ve suyu ekleyip çırpın. Karışıma elenmiş unlu karışımı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar tekrar karıştırmaya devam edin. En son kuru üzümü ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız pasta hamurunu yağlanmış, yuvarlak kelepçeli bir kalıba (çapı 22-24cm ) dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Sos için, portakal suyu ve şekeri sos tenceresine alıp kaynatın. Ocaktan alıp rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Ilındıktan sonra yarısını pastanın üzerine gezdirerek dökün. Üzerini süslemek için elmayı yıkayıp kabuğunu soymadan incecik dilimleyin. Kararmaması için dilimlere zarar vermeden fırça yardımıyla limon suyu sürün. Pastanın üzerini kurutulmuş meyveler ve mevsim meyveleriyle süsleyin. Kalan sosu da üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.


Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bütün sebzeleri yıkayın. Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Kabak ve havucun kabuklarını soyun.

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun.

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Küp doğramış olduğunuz soğan ve patatesi ekleyin ve karıştırarak kavurma işlemine devam edin

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri