Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yumurta topları
Yumurta topları
Pratik Yumurta topları Tarifi

Hazırlanışı: 6 adet yumurtayı katı haşlayın. Kabuklarını soyup, üst kısımlarını kesin. Yumurtaları bozmadan sarılarını çıkarın. Yumurta sarıları, 2 çorba kaşığı lor peyniri, tuz, pulbiber, karabiber ve 1 çorba kaşığı süzme yoğurdu karıştırın. Karışımı yumurtaların içine doldurun. Kestiğiniz beyaz kısımları karışımın üzerine oturtun. Kıyılmış yarım demet maydanozu servis tabağına yerleştirin. Yumurtaları düzgün yerleşmesi için alt kısımlarından biraz kesip maydanozların üzerine oturtun. Sosu için, kıyılmış yarım demet maydanoz, 1 diş sarımsak ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını robotta iyice çekin. Yumurtaların üzerine 1 tatlı kaşığı sostan gezdirerek servis yapın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifleri

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Soğanları temizleyip çok ince doğrayın ve biraz tuzla ovun. Maydanozları ince ince kıyın.

Suyu tencereye alarak kaynatın. Mısır ununu ekleyerek hamur elde edin. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirin.

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri