Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze sarımsaklı ötçe (mücver)
Taze sarımsaklı ötçe (mücver)
Pratik Taze sarımsaklı ötçe (mücver) Tarifi

Malzemeler:
Yarım kg kıyılmış taze sarımsak
1’er demet kıyılmış taze soğan ve maydanoz
5 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 adet rendelenmiş patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
alabildiği kadar un

Hazırlanışı: Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Yoğun kıvam alana kadar un ilave edin. Karışımdan parçalar alıp elinizle şekil verin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Karışım bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Sıcak veya soğan olarak servis yapın.


Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Yoğun kıvam alana kadar un ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın. Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisini yağlayın. Margarin ve kakaoyu büyük bir tencereye koyun.

Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, vanilya, kabartma tozu ve hindistancevizi ekleyip harmanlayın.

Hazır pasta kekinin bir parçasını ılık şekerli su ile ıslatın. Çikolatayı benmari usulü eritip, içine margarini ekleyin ve karıştırın.

Yumurta ve tozşekeri 5-10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin.

Yoğurt, kaymaklı dondurma ve kremayı blenderde birkaç dakika karıştırıp bardaklara koyun. Bekletmeden servis yapın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri