Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Renkli sandviçler
Renkli sandviçler
Pratik Renkli sandviçler Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Hazırlanışı: Brokoliyi önce sıcak daha sonra soğuk suya batırıp çıkarın. Çiçekli kısımlarını incecik doğrayıp 1 diş kıyılmış sarımsak ve 2 çorba kaşığı süzme yoğurtla iyice karıştırın. Tost ekmeklerini üçgen şekilde kesin. Ekmek parçalarının arasına karışımdan sürün. Üzerine süsleyerek servis yapın.
2 çorba kaşığı lor peyniri, 2 çorba kaşığı süzme yoğurt, 1 diş kıyılmış sarımsak, 1 tatlı kaşığı toz hardal, 2 adet közlenip ezilmiş patlıcan ve tuzu iyice karıştın. Tost ekmeklerini üçgen şekilde kesin. Ekmek parçalarının arasına karışımdan sürün. Üzerini süsleyerek servis yapın.
4 parça pancar turşusunu incecik kıyın. 1 çorba kaşığı süzme yoğurdu ilave edip karıştırın. Tost ekmeklerini üçgen şekilde kesin. Ekmek parçalarının arasına karışımdan sürün. Üzerini süsleyerek servis yapın.


Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin.

Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve tarçını ekleyip pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri