Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Paçanga böreği
Paçanga böreği
Pratik Paçanga böreği Tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Hazırlanışı:  4 adet yufkayı üst üste koyarak dörde bölün. Yufkaların yuvarlar kenarlarını biraz katlayıp, üzerine dilimlenmiş 4 adet halka sucuğu dizin. Üzerine doğranmış çarliston biber, onun da üzerine dilimlenmiş domates ve ince kıyılmış kaşar peyniri yerleştirin. Yufkanın iki kenarını bohça gibi katlayıp üç parmak genişliğinde sararak kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.


Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Haşlanmış pirinci geniş bir salata kabına koyup tüm malzemeyi özenle doğrayıp pirinçle karıştırın. Daha sonra domates ve zeytinle süsleyip, servis yapın.

Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekledikten sonra tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın.

Kalamarı bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesin.

Semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını başka bir yemek için ayırın. Yapraklarını yıkayıp süzdürün, bir kenarda bekletin.

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri