Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nar Ekşili Acılı Ezme
Nar Ekşili Acılı Ezme
Pratik Nar Ekşili Acılı Ezme Tarifi

Malzemeler:
3-4 adet domates
2 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 diş sarımsak
Yarım limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, kırmızı pul biber,sumak

Hazırlanışı:
Domates ve soğanı soyup bıçakla çok ince şekilde kıyın. Maydanozu iyice yıkadıktan sonra  aynı şekilde  doğrayın daha sonra domates, soğan, maydanoz, nar ekşisi, sumak,  limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kırmızı pul biberi derin bir kâsede çatalla ezerek karıştırın. Servis tabağına alıp istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.


Özellikle kebap sofralarının vazgeçilmezi olan ezmeyi nar ekşili de deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın.

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Eti kuşbaşı doğrayın. Kuyruk yağını eritin ve tuz ekleyin. Etle kuyruk yağını karıştırın. Yağlı kağıdı iki kat halinde düz bir zemine serin.

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri