Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nar Ekşili Acılı Ezme
Nar Ekşili Acılı Ezme
Pratik Nar Ekşili Acılı Ezme Tarifi

Malzemeler:
3-4 adet domates
2 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 diş sarımsak
Yarım limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, kırmızı pul biber,sumak

Hazırlanışı:
Domates ve soğanı soyup bıçakla çok ince şekilde kıyın. Maydanozu iyice yıkadıktan sonra  aynı şekilde  doğrayın daha sonra domates, soğan, maydanoz, nar ekşisi, sumak,  limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kırmızı pul biberi derin bir kâsede çatalla ezerek karıştırın. Servis tabağına alıp istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.


Özellikle kebap sofralarının vazgeçilmezi olan ezmeyi nar ekşili de deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Yufkalardan birinin üzerine bu karışımdan sürün.

Margarin ve pudraşekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurtanın sarısı, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip su ilave ederek yoğurun.

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.

Yağsız diyet sütü orta boy bir tencereye koyun. İçine mısır nişastası ile iri parçalar halinde öğütülmüş olarak satılan yulafı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri