Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantar pilaki
Mantar pilaki
Pratik Mantar pilaki Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg mantar
1 havuç, 1 soğan
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
süslemek için: maydanoz yaprakları, tuz

Hazırlanışı: Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Tencerede sıvıyağı ısıtıp soğan ve sarımsakları pembeleştirin. Havuç ve mantarları ilave edip orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. Domates salçasını ekleyip karıştırın. Yeteri kadar su ve tuz ekleyip mantarlar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Maydanozla süsleyip servis yapın.


Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Crowne Plaza Hotel'in Souf Chef'inden Alman mutfağının vazgeçilmez çorbalarından olan Kremalı Patates Çorbası tarifi.. Nisan ayında tadılabilecek...

Hiç şerbeti meyve suyundan yapılan tatlı yaptınız ve tattınız mı? İşte size güzel bir fırsat...

Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Makarnayı haşlayıp süzün. Biberi jülyen (ince uzun şeritler halinde), soğanları, mantarları ve sarımsağı kıyın.

Mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri