Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kısır
Kısır
Pratik Kısır Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 çorba kaşığı ince bulgur
1 salçalık kırmızı biber
1 adet dolmalık sarıbiber
1 çarliston biber
1 soğan
yarım domates
2 dal maydanoz
2 dal dereotu
2 dal taze nane
1 dal kereviz yaprağı
1 dal kişniş
1’er çorba kaşığı ceviz ve fındık
sos için: 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates suyu
yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı çemen tozu

Hazırlanışı: Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin. Üzerine bir kapak kapatıp suyu çekene kadar bekletin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince kıyın. Domates ve soğanı soyup kıyın. Maydanoz, dereotu, nane, kereviz, kişnişi yıkayıp süzün ve kıyın. Domates suyu, limon suyu, sızma zeytinyağı, tuz, karabiber, tozşeker ve çeken tozunu bir kapta karıştırın. Soğan, domates, bulgur, ceviz, fındık ve biberleri bir kapta harmanlayın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın.


Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Azzur Restaurant'ın şefi Orhan Demirok'tan sevginizi anlatabilecek çok güzel ve pratik bir tatlı tarifi... Hem görüntüsü hem tadıyla vazgeçilmez...

Sahur için lezzetli ve hafif bir çorba tarifi..

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri