Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Közde patlıcan
Közde patlıcan
Pratik Közde patlıcan Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg patlıcan
4-5 çarliston biber
3-4 domates
yarım çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı sirke
4-5 diş sarımsak, tuz

Hazırlanışı: Patlıcan, biber ve domatesleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarın. Közlenmiş sebzeleri küçük küçük doğrayıp çatalla ezin. Sarımsakları temizleyip ezin. Geniş bir kasede zeytinyağı, sirke, sarımsak ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız sosu sebze karışımına ilave edin ve 10 dakika dinlendirin. Havuç dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.


Patlıcan, biber ve domatesleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hiç şerbeti meyve suyundan yapılan tatlı yaptınız ve tattınız mı? İşte size güzel bir fırsat...

Kıymalı harç için kıymayı ve küçük doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Ateşin üzeriden indirmeye yakın tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Margarini oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu hamur yoğurma kabına alın. Margarin ve pudraşekeri ilave edin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Kuruması için düz bir tabağa alın. Üzerine sıvıyağ, galeta unu, karabiber, pulbiber ve toz kızmızıbiber ekleyip harmanlayın.

Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri