Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gavurdağı salatası
Gavurdağı salatası
Pratik Gavurdağı salatası Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 soğan
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
3 sivribiber
2 domates
1 kahve fincanı ince çekilmiş ceviz içi
5-6 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı pulbiber
tuz

Hazırlanışı: Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Biberleri ince halkalar halinde doğrayın, sarımsakları temizleyip ezin. Nane, maydanoz ve dereotunu kıyın. Domatesleri salata tabağının ortasına yerleştirip kıyılmış nane, maydanoz ve dereotunu çevresine yayın. Domatesin üzerine cevizle karıştırılmış soğanı ilave edin. Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, tuz ve pulbiberi ayrı bir kasede karıştırın, sosu salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.

Not: Urfa’ya özgü bir lezzet olan Gavurdağı Salatası, yörede nar ekşisi ile yapılıyor. Salataya tatlı-ekşi bir lezzet veren nar ekşisi yerine limon suyu kullanabilirsiniz.


Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın

Son Aranan Yemek Tarifleri

kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.

Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri