Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Biberli ceviz
Biberli ceviz
Pratik Biberli ceviz Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
5 su bardağı dövülmüş ceviz
500 gram sivribiber
2 çorba kaşığı un
3 diş sarımsak
1 kahve fincanı sirke
1 su bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su

Hazırlanışı: Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin. Tavada kalan zeytinyağına unu ekleyip pembeleştirin. Ceviz, sarımsak, sirke, tuz ve suyu ekleyip hafifçe koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı biberlerin üzerine dökün. Ayırdığınız biberlerle süsleyip servis yapın.


Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru tepsiye koyup 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın.Kabarıncaya kadar bekletin. Yumurta, tuz ve baharatları ilave edip ara sıra su serperek özleşene kadar iyice yoğurun.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, un, sirke ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açıp küçük tart kalıplarına yerleştirin.

Yufkayı düz bir zemine serin. Yufkanın yarısına yarım su bardağı tahini yayın. Üzerine 1 kahve fincanı şekeri serpiştirin.

Patlıcanları alacalı şekilde soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için, tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Azize Hanım'dan Van yöresine ait bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri