Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bakla Ezmesi
Bakla Ezmesi
Pratik Bakla Ezmesi Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)

100 g. kuru iç bakla (Geceden soğuk suda ıslatılmış)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
1 diş sarmısak (ezilmiş)
Tuz ve karabiber
Sebzeler
1 küçük karnabahar, küçük çiçeklere ayrılmış
1 salatalık, ince çubuk halinde kesilmiş
2 kereviz sapı, ince çubuk halinde kesilmiş
2 havuç ince çubuk halinde kesilmiş
1 küçük yeşil biber, ince çubuk halinde kesilmiş
1 küçük kırmızı biber ince çubuk halinde kesilmiş
1 bağ kırmızı turp

Hazırlanışı:
Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında gerekirse sıcak su ekleyin.
Baklaları süzüp, suyunu bir kenara ayırın. Baklaları 4 yemek kaşığı zeytinyağı, sirke, sarmısak, tuz, biber ve ayrılmış bakla suyundan 4 yemek kaşığı ile birlikte blender'a koyup, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Çok koyu olursa biraz daha pişme suyundan ekleyin.

Bakla ezmesine tuz ve biberi ilave edip karıştırdıktan sonra bir servis kasesine aktarın. Kaseyi bir servis tabağımn ortasına yerleştirip, etrafına sebzeleri yerleştirin.

AŞÇIDAN ÖNERİLER: Eğer baklaları, geceden ıslatınak için vaktiniz yoksa ıslatma zamanını sıcak su kullanarak kısaltabilirsiniz. Baklaları büyük bir tencereye koyup, üstüne soğuk su ekleyip kaynatın. Süzüp tekrarlayıp sonra ateşten ahp 2 saat sıcak suda bırakın. Daha çok zaman kazanmak için 425 g. konserve bakla kullanabiirsiniz. Bu takdirde ezme 30 dakikada hazırlanabilir.

DÜDÜKLÜDE PİŞİRME: Kurutulmuş baklalar düdüklü tencerede 20 dakikada pişirilebilir.

SERVİS ÖNERİLERİ: Tarifteki miktar 4 kişi için başlıbaşına bir salata ya da 8 kişi için bir başlangıç mezesi olarak düşünülmelidir.

DONDURMA:  Ezme çok iyi donabillr. Derin dondurucuda 3 aya kadar saklayabilirsiniz. Servisten 2 saat önce dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığında çözülmeye bırakın.


Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Acıbademleri elinizde küçük parçalar halinde kırıp bir kaba aktarın. Üzerine süt ilave edip 15 dakika kadar bekletin.

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Patateslerin üzerindeki tozlar gidene kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Palamudu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri