Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Börülce piyazı
Börülce piyazı
Pratik Börülce piyazı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı kuru börülce
1 adet soğan
1 demek maydanoz
1 demet taze soğan
1 adet domates
sosu için: 2 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı sumak
tuz, karabiber
üzerine: haşlanmış yumurta

Hazırlanışı: Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Maydanozu ve tüze soğanı iri kıyın. Domatesi küp şeklinde doğrayıp, harmanlayın. Bir kasede nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, karabiber, fesleğen ve sumağı çırpın. Karıştırılmış börülce piyazının üzerine dökün. Tekrar bütün malzemeyi karıştırın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini dilerseniz haşlanmış yumurta dilimleri ile süsleyip servis yapın.


Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeker Bayramı için güzel bir tatlı tarifi...

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Soğanları temizleyip çok ince doğrayın ve biraz tuzla ovun. Maydanozları ince ince kıyın.

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Kuzu etlerini çöp şişe dizerek ızgarada pişirin. Bir kapta tereyağını eriterek lavaşları içerisinde ısıtın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri