Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çingene palamutu
Çingene palamutu
Pratik Çingene palamutu Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 palamut
1 tutam kekik
2 domates
2 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 limon, tuz

Hazırlanışı: Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Soğanları kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Kekik ve tuz serpin. Soğanları balıkların üzerine yayın. Üzerine küp kesilmiş tereyağı serpiştirin. Domateslerin kabuklarını soyun. Limon ve domatesleri dilimleyip balıkların üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Dereotu, soğan piyazı ve haşlanmış patatesle birlikte servis yapın.


Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yuvarlak sandviç ekmeklerini enlemesine ortadan ikiye kesin. Bir kasede labne, ince kıyılmış salam, kabuklarıyla birlikte küp doğranmış salatalık ve kırmızı biberi karıştırın.

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.

Sarımsakları temizleyip ezin. Tahin, su, limon suyu ve sarımsağı derin bir kasede karıştırın.

Sevginizi ve aşkınızı ifade edecek müthiş bir tarif. Wow Hotels Convention Center'ın pastane şefi Fahrettin Çetin'in bu tarifini denemenizi tavsiye ederiz...

Fındıkları bir tavaya alıp 1-2 dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri