Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tatlı makarna
Tatlı makarna
Pratik Tatlı makarna Tarifi

Malzemeler: 2-3 kişilik
Yarım paket kepekli makarna
Yeteri kadar su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
10 adet kuru kayısı
1 su bardağı küp doğranmış gouda peyniri
yarım su bardağı dörde bölünmüş ceviz
10 adet çilek
2 çorba kaşığı pudraşekeri
tuz

Hazırlanışı: Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağ ile karıştırıp servis tabağına alın. Kayısıları doğrayın. Makarnanın üzerine gouda peyniri, ceviz ve kayısı ekleyip harmanlayın. Dilimlenmiş çilekle süsleyin. Pudraşekeri serperek servis yapın.

Gouda peyniri: Yağlı inek sütünden yapılan, krema sarısı renginde, üzeri balmumu ile kaplanan, yumuşak ve tatlı bir Hollanda peyniridir.


Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağ ile karıştırıp servis tabağına alın. Kayısıları doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Mayalı hamur için, önce mayayı ılık sütün içinde eritin. Un, şeker ve tuz ilave edip el mikserinin hamur yoğurma ucu ile karıştırıp homojen bir hamur hazırlayın.

Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri