Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantı
Mantı
Pratik Mantı Tarifi

Malzemeler: (5 Kişilik)
400 gr Mantı hamuru (250 g kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş)
750 gr yoğurt sosu
2 çorba kaşığı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
Hazırlanışı:
Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın.Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin.
Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte bir başka tencereye ise yarıya kadar kaynar su koyun. Yoğurt sosunun bulunduğu tencereyi, büyük olanın içine oturtup, ağır ateşte yoğurt sosunu ılındırın.
Mantıları önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın. Üzerlerine ılık yoğurt sosunu Pökün. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın.
Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, mantıyı sıcak olarak servis yapın.


Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Pastaneden hazır olarak alacağınız bezeleri servis tabağına yerleştirin. Frambuaz sosu hazırlayın.

Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlanmaya bırakın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri