Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karışık kurabiye
Karışık kurabiye
Pratik Karışık kurabiye Tarifi

pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

Malzemeler:
1 kg un  
500 gr tereyağı
400 gr pudra şeker  
3 yumurta  
bir miktar fındık içi
yarım çay bardağı damla çikolata
yarım çay bardağı kakao
yarım çay bardağı kuş üzümü

Hazırlanışı: İlk önce yağ ve pudra şekeri miksere konulur. 2-3 dakika çırpılır. Sonra yumurtalar tek tek ilave edilerek çırpılır. Yumurtaların hepsi birden konulmamalıdır. Ardından un ilave edilir. Bütün malzemeler birbirine yedirilene kadar karıştırılır. Hazırlanan hamur üç eşit parçaya bölünür. Bir parçaya kuş üzümü, bir parçaya kakao, üçüncü parçaya da çikolata katılarak yoğrulur. Hamurlardan küçük parçalar koparılarak fırın tepsisine yerleştirilir. Dilerseniz fırın tepsisinin üzerine silpat koyup hamurları silpatın üzerine dizebilirsiniz. Silpatınız yoksa yağlı kağıt da kullanılabilir. Yumurta beyazına batırılan fındık parçaları çikolatalı kurabiyelerin üzerine konulur. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

Afiyet olsun...


pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri