Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kandil çöreği
Kandil çöreği
Pratik Kandil çöreği Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 su bardağı ılık süt
1 buçuk su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
250 gram yumuşatılmış margarin
1 kg un
kibrit kutusu kadar yaşmaya
1 çay bardağı şeker
2 yumurta akı (içine)
2 yumurta sarısı (üzerine)
2 çorba kaşığı beyaz peynir (ezilmiş)

Hazırlanışı: Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir. Hamurdan limon büyüklüğünde parça alınır. Açılır, içine ezilmiş beyaz peynir konur. Rulo yapılır. İstenilen şekil verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Tepside 30 dakika bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecelik ılık fırında kızarana kadar pişirilir. (Tepside 2 defa mayalanması için bekletilir.)


Hamur yapılır. Üçe bölünür, açılır, margarin eritilmeden sürülür. Bir saat buzdolabında dinlendirilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle dövülmüş ceviziçi, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırıp, iç harcı hazırlayın. Hamur için ılık sütü derin bir kabın içine alın. İçine yaş mayayı koyun ve ezin.

Krep için yumurtaları çırpın. Un, tuz ve sütü ilave ederek çırpma teli ile çırpmaya devam edin.

Kakao, esmerşeker, toz zencefil, tarçın, vanilya ve muskatı geniş bir kapta karıştırarak üzerine eritilmiş tereyağı ekleyin.

Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri