Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fındıklı paskalya çöreği
Fındıklı paskalya çöreği
Pratik Fındıklı paskalya çöreği Tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
6 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı mahlep
4 çorba kaşığı kırılmış fındık
alabildiği kadar un

Hazırlanışı: Karıştırma kabına önce sütü, mayayı alıp karıştırıp mayanın erimesini sağlıyoruz. Peşinden yumurtaları kırıyoruz. Ancak bir tanesinin sarısını ayırıyoruz. Sıvıyağı da koyduktan sonra parmak uçlarımızla karıştırıyoruz. Üzerine alabildiği kadar un, tozşeker, mahlep, tuz ilave edip hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamuru 10 dakika üzerine nemli bir bez örterek dinlendiriyoruz. Daha sonra hamuru cevizden biraz daha büyük parçalara ayırıyoruz. Sonra bir karış uzunluğunda fitiller yapıyoruz. Üçlü ya da dörtlü olarak saç örgüsü yapıyoruz. Tamamını istediğiniz büyüklükte hazırlayıp yumurta sarısına bir kaşık sıvıyağ dökerek fırça yardımıyla hamurun üzerine sürüyoruz. Üzerine fındık parçaları serpiyoruz.

Hazırladığınız her saç örgüsünü yağlanmış tepsinin içinde sarabilirsiniz. Çok iyi mayaya gelmesi için yaklaşık olarak oda sıcaklığında yarım saat veya 45 dakika mayalandırıyoruz. Bu işlem bitince 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar tutuyoruz. Fırından çıkanca 10 dakika dinlendirip dilim dilim keserek servis yapıyoruz. Eğer zamanınız kısa ise 60 derecelik fırında mayalandırmaya bırakabilirsiniz.


Karıştırma kabına önce sütü, mayayı alıp karıştırıp mayanın erimesini sağlıyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Patlıcan, biber ve domatesleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarın.

Hindi kıymayı derin bir kaseye alarak rendelediğiniz soğanı ve ufaladığınız ekmeği ilave edin.

Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım

Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri