Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elmalı cevizli çörek
Elmalı cevizli çörek
Pratik Elmalı cevizli çörek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
Yarım kg un
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
10 adet pötibör bisküvi
2 adet elma
200 gram dövülmüş ceviz
bir tutam karanfil ve tarçın
1 çay bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı marmelat

Hazırlanışı: Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün. Merdane ile açın. Elmaları rendeleyip, dövülmüş bisküvi, bir tutam karanfil, tarçın, 1 çay bardağı tozşeker ve cevizle karıştırın. Açılan hamurların üzerine bu harcı yayın. Rulo biçiminde sarın. 5 cm eninde kesin. Ay şeklinde hafifçe içe doğru kıvırın. 180 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp, üzerine marmelat sürün ve servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın. Karışımı budun her tarafına sürün.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Yemekevi.tv'de sofraların vazgeçilmezi bir çorba tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın yaptığı brokoli çorbasını çok beğeneceksiniz.

İç harcı hazırlamak için, akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı kavurun.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri