Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Marble cheesecake
Marble cheesecake
Pratik Marble cheesecake Tarifi

İftar sonrası keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

Malzemeler: (10 kişilik)
680 gr Pınar labne peynir
180 gr toz şeker
5 adet yumurta
1 adet limon suyu ve  rendesi

Hazırlanışı: Önce peynirleri mikserde 5 dakika şekerle birlikte çırpın. Sonra limon suyu ve yumurtaları ilave edip 3-4 dakika daha çırpmaya devam edin. Fincanların içini yağlayıp bu karışımı fincanların içine doldurun. 150 c fırında 35-40 dakika pişirin. İsterseniz fincanda servis edebilirsiniz, isterseniz soğuduktan 1-2 saat sonra fincanı ters çevirip keki çıkartabilirsiniz.

Şefin tavsiyesi: Yapmış olduğumuz cheese cake için en ideal sos vişne sostur.


İftar sonrası keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

Son Aranan Yemek Tarifleri

yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın.

Kremayı küçük bir tencereye alıp bir taşım kaynatın. Üzerine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin.

Sahrap Soysal'ın bayram tatılarından lezzetli bir tanesi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri