Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gazozlu kek
Gazozlu kek
Pratik Gazozlu kek Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 şişe gazoz
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
3 su bardağı un
üzerine: hindistancevizi

Hazırlanışı: Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede bir çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine gazozu ilave edin. Vanilya ve 1 çorba kaşığı margarini ekleyip, bir kaşıkla karıştırın. En son unu da ekleyip bütün malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine hindistancevizi serpin. Dilimleyerek servis yapın.


Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede bir çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine gazozu ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları arzuya göre alacalı soyun ve iki buçuk üç parmak eninde dilimleyin.

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri