Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İncirli kek
İncirli kek
Pratik İncirli kek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
3 su bardağı un
150 gram tereyağı
1 kahve fincanı tozşeker
1 yumurta
yarım çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı hindistancevizi
1 tatlı kaşığı pudraşekeri
iç malzemesi: 1 çay bardağı tozşeker
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı zencefil
250 gram incir

Hazırlanışı: Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, vanilya, kabartma tozu ve hindistancevizi ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp tereyağı, yumurta ve sütü ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru folyoya sarıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. İç malzeme için kuru incirleri zar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp su, zencefil ve şekeri ilave edin. Sürekli karıştırarak orta ateşte ağır bir kıvam elde edene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur bolca un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla bir santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. İncirli iç malzemeyi üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Üzerine pudraşekeri serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.


Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, vanilya, kabartma tozu ve hindistancevizi ekleyip harmanlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kalıbı yağlayıp üzerine toz şekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun. Hamur yapın. (ince olsun) Kalıbın kenarlarına yüksek şekilde yerleştirin.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik bir kek tarifi. Bu tarif küçük aşçının kendisine ait özel bir reçete...

Bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri