Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuklu yalancı kebap
Tavuklu yalancı kebap
Pratik Tavuklu yalancı kebap Tarifi

AVEA mutfak Şefi Kadir Şahin'den, evde kolayca yapabileceğiniz, farklı bir kebap tarifi...

Malzemeler:  
2-3 adet patlıcan  
1 çorba kaşığı sirke  
5 adet dövülmüş tavuk bifteği  
1 çorba kaşığı sıvı yağ  
karabiber, tuz  
yarım demet maydanoz  
kürdan  
kızartmak için: sıvıyağ  
sos için: 2 adet domates  
1 diş sarımsak  
2 adet sivri biber  
1 çorba kaşığı soya sosu  
karabiber, kekik
alüminyum folyo

Hazırlanışı: Patlıcanları alaca soyup her birini uzunlamasına 4 dilime bölün. Tuzlu ve sirkeli suda 20 dakika bekletin. Bu arada tavuk bifteklerini patlıcan uzunluğunda ve patlıcan genişliğinde kesin soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber, köri ve sıvıyağı karıştırıp kesilen tavukların üzerine ince bir tabaka şeklinde yayıp bekletin. Patlıcanları süzüp kurulayın. Kızgın yağda hafifçe kızartıp bir peçeteye alarak yağını süzün. Kızaran patlıcanların üzerine hazırlanan tavukları alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Patlıcanları rulo yapıp kürdanla tutturun. Bir tepsiye dizin. Ayrı bir kaseye domatesleri rendeleyin, sarımsağı ezin, sivribiberi ince kıyın. Soya sosu, karabiber ve kekiği ilave edip karıştırın. Tepsideki patlıcanlara bu sosu ekleyin. Üzerini folyo ile kapatıp 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Pişmeye yakın folyoyu tepsinin üzerinden alın. Üzerini kızartıp fırından alın. Sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu:  Soya sosu tuzlu olduğu için yemeğin tuzunu ona göre ayarlama yapınız.


AVEA mutfak Şefi Kadir Şahin'den, evde kolayca yapabileceğiniz, farklı bir kebap tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant şeflerinden Alpay Zaman'dan yılbaşı sofraları için muhteşem balık yemeği bir tarifi..

Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.

Polat Renaissance İstanbul Hotel aşçılarından Uğur Özkan Ersoy'dan Sebzeler ve makarnalar eşliğinde sunulan somon ızgara... Yaz ayları için hafif bir tarif...

Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra kelepçeli yuvarlak ya da kare bir kalıba, uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri