Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Oruk kebabı
Oruk kebabı
Pratik Oruk kebabı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
250 gram yağlı kuzu etinden çekilmiş kıyma
2 su bardağı köftelik bulgur
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pulbiber
bir buçuk tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı: Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün. Sarımsakları iyice dövün ya da robottan geçirin. Hazırlanan bulgura, kıyma, sarımsak ve diğer malzemeyi ekleyin. 15-20 dakika köfte gibi yoğurun. Hazırladığınız köfteleri, kalın kebap şişlere geçirip, mangalda ya da fırının ızgarasında pişirin. Dilerseniz, evde ızgara üzerinde küçük köftecikler biçiminde de pişirebilirsiniz.


Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı ayrı ayrı serdiğiniz yufkalara sürün.

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Peynirleriyle meşhur Kars mutfağından değişik bir yemek tarifi... Biraz zahmetli bir yemek olabilir ama buna değer...

Hülya Aydın'dan lezzetli, tadına doyamayacağınız bir browni tarifi..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri