Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karışık yoğurtlu kebap
Karışık yoğurtlu kebap
Pratik Karışık yoğurtlu kebap Tarifi

Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Malzemeler: 1 kişilik
70 gr bonfile
70 gr tavuk göğsü
70 gr köfte
1 adet patlıcan
yarım kase süzme yoğurt
100 gr kızarmış küp patates
yarım kase domates sosu veya napoliten
sotelenmiş ve jullien doğranmış sarı, kırmızı ve yeşil biber
etleri marine etmek için açiçek yağı
1 adet soğan suyu(marine için)
tuz ve karabiber(marine için)

Hazırlanışı: Bonfile ve tavuk göğsü 1 gün önceden jullien biçimde kesilerek marine edilir. Patlıcan közlenip süzme yoğurt ile karıştırılır. Kızarmış olan patatesler tavada domates sosla sotelenir. Domates soslu patatesler servis tabağına alınıp üzerine patlıcanlı süzme yoğurdu konulur. Bir gün önceden marine edilmiş etler ve köfte tavada veya ızgarada pişirildikten sonra ilave edilir. Sotelenmiş biberler üzerine konulup servis edilir. İsteğe göre üzerine napoliten sos dökülür.
 


 


Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin.

Makarnayı kaynayan tuzlu suya atın. 10-12 dakika haşlayın. Patlıcanlardan birini alacalı soyun.

Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri