Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Domatesli kebap
Domatesli kebap
Pratik Domatesli kebap Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
2-3 adet orta boy domates
tuz

Hazırlanışı: Kuzu etini robotta irice çekin. Üzerine tuz ekleyip hafifçe yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın. Her parçayı rulo yapıp, ortasını hafifçe bastırarak iplik makarası şekline getirin. Domatesleri dörde bölün. 2 adet kare şişe, 1 domates, 1 köfte olacak şekilde geçirin. Mangalda kömür ateşinde ağır ağır pişirin. Sumaklı soğan ve bulgur pilavı ile servis yapın.


Kuzu etini robotta irice çekin. Üzerine tuz ekleyip hafifçe yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.

Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda su kaynatıp tuz ekleyin.

Öncelikle dövülmüş ceviziçi, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırıp, iç harcı hazırlayın. Hamur için ılık sütü derin bir kabın içine alın. İçine yaş mayayı koyun ve ezin.

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Armutları dilimleyip, tozşekerle birlikte pişirin ve kenara alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri