Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çökertme kebabı
Çökertme kebabı
Pratik Çökertme kebabı Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
200 gram dana biftek
2 adet orta boy patates
2 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı su
tuz
kızartmak için: sıvıyağ
üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

Hazırlanışı: İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın. İyice çırpıp servis tabağına dökün. Üzerine önce patatesleri daha sonra etleri yerleştirin. Tuz serpin. Tereyağını kızdırıp toz kırmızıbiberi yakın. Tabağın üzerine gezdirip servis yapın.


İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanaların uç kısımlarını kesip kaynayan suya atın. 5 dakika haşlayıp süzün. Patates, havuç ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın.

İftar sofraları için lezzetli ve hafif bir yemek tarifi...

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın. Salatanın üzerini süslemek için bir iki dilim ayırdıktan sonra havuçları rendeleyin.

Patlıcanları közleyip, blenderden geçirin. Unu sıvıyağda pembeleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri