Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Damla sakızlı ekmek
Damla sakızlı ekmek
Pratik Damla sakızlı ekmek Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı süt
yarım paket tereyağı
yarım çay kaşığı damla sakızı
1 tatlı kaşığı pudraşekeri
3 su bardağı un
bir tutam tuz
yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı tozşeker

Hazırlanışı: Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin. Diğer yanda, bir havanda damla sakızını, pudra şekeri ile iyice dövün. Daha sonra tüm malzemeyi iyice birbirine yedirerek yoğurun (sütün kesinlikle sıcak olmaması gerekir, aksi halde mayanın kesilmesine neden olur). Şekillendirilen hamuru 2 saat kadar mayalandırın ve 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.


Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, su, zeytinyağı, tereyağı, maya, şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.

Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.

Bu bayram da şekerpare... Bu tarifle bayram günlerinizi tatlandırın.

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Taze kayısı kullanıyorsanız, su dolu tencerede bir taşım kaynatın (çok tatlı sevenler içine şeker katabilir).

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri