Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebze köftesi
Sebze köftesi
Pratik Sebze köftesi Tarifi

Malzemeler:
2 adet havuç
1 adet kereviz
4-5 çiçek karnabahar
yeteri kadar tuz, karabiber
1 yemek kaşığı margarin
1,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu
1 bardak galeta unu
2 adet yumurta
1,5 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Hazırlanışı: Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın. Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün. Diger tarafta yağla unu kavurun. Üzerine soğuk et suyunu ekleyip karıştırma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. İçerisine tuz ve karabiber ilave edin. Haşlanmış sebzeleri ezip hazırlanan unlu sosla karıştırın. Soğuyunca köfte şekli verin. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. lsıtılmış yağda altı üstü pembeleşinceye kadar kızartın. Servis tabağına alarak servïse sunun.

Kaynak: Maksimum
 


Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın. Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kaba süt, yoğurt, sıvıyağ, yumurta, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar unu koyun. Ele yapışmayan bir hamur elde edip, 30 dakika dinlendirin.

500 gram kıymaya 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, 1 adet yumurta sarısı ve aldığı kadar galeta unu ilave ederek, yoğurup köfte hamuru hazırlayın.

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri