Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakallı irmik helvası
Portakallı irmik helvası
Pratik Portakallı irmik helvası Tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
3 su bardağı irmik
3 su bardağı şeker
150 gram margarin
1 su bardağı sıkma portakal suyu
2 su bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı: Bir tencereye irmiği koyup kısık ateşte yağsız olarak 40 dakika kavuralım. Portakal suyunu, suyu ve şekeri irmiğe ilave edip, karıştıralım. Kaynayınca üzerine bir bez  örtüp 20 dakika kısık ateşte pişirelim ve demlenmeye bırakalım. Portakal kabuğu rendesini ilave edip servis yapalım.


Ayşe Tüter'in tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.

Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.

İçecekler shaker’da soğutulur. Martini bardağının ağız kısmına portakal dilimi ve portakal kabuğu yuvarlak bir şekilde kesilip yerleştirilerek servis edilir.

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Doktor Gülseren Ünsün'ün şeker hastaları için yemek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri