Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pekmezli un helvası
Pekmezli un helvası
Pratik Pekmezli un helvası Tarifi

Ayşe Tüter'in tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
2 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
125 gram tereyağı
2 su bardağı su ve süt
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı pekmez

Hazırlanışı: Unu tencereye koyup, çok kısık ateşte yağsız olarak 45 dakika kavuralım. Suyu, sütü ve şekeri karıştırarak eritelim. Kavurduğumuz una soğuk olarak dökelim. Tereyağını da ilave edip, kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirelim. Bademleri bir tatlı kaşığı yağla yağsız tavada pembeleştirip helvaya ilave edelim. 1 çorba kaşığını ıslatıp helvadan kaşık kaşık alıp servis tabağına dizelim. Üzerine pekmez dökerek servis yapalım


Ayşe Tüter'in tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın.

Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.

Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Kıymalı harç için kıymayı ve küçük doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Ateşin üzeriden indirmeye yakın tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri