Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Havuçlu irmik tatlısı
Havuçlu irmik tatlısı
Pratik Havuçlu irmik tatlısı Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 su bardağı irmik
125 gram margarin
4 su bardağı süt
bir buçuk su bardağı tozşeker
500 gram havuç
1 su bardağı ceviz
1 kase krem şanti
taze mevsim meyvesi

Hazırlanışı: Margarini kızıdır irmiği üzerine ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Üzerine 3 su bardağı süt ve 1 su bardağı tozşekeri koyup karıştırın. Boza kıvamını alınca ocaktan alıp bir tepsiye dökün. Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç, kalan 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı tozşekeri havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğutup cevizleri ilave edin. Karışımı irmeğin üzerine dökün. En üste krem şantiyi yayıp bir gece buzdolabında bekletin. Doğranmış mevsim meyveleri ile süsleyip servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Margarini kızıdır irmiği üzerine ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun.

Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

Kabakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri